5 jobkanalen om te ontdekken

Waar kan ik zoal vacatures vinden?

wordt me af en toe tijdens een loopbaanbegeleiding gevraagd.

 ‘Bij de VDAB ?’

Dat is inderdaad een goed begin.

Maar er zijn nog andere jobkanalen.

Zo zijn er websites die jobs in een specifieke sector in de etalage zetten.

Ik som er 5 op.

Wil je werken voor de federale overheid, dan is Selor een selectiedienst om in de gaten te houden. Naast de federale overheidsdiensten, rekruteert Selor ook voor sociale en wetenschappelijke intsituten en rijksdiensten zoals de RVA, de RIZIV, Regie der Gebouwen en het KMI. Wil je in de veiligheids- en bewakingssector aan de slag, dan zal je sowieso testen moeten afleggen bij Selor. Op hun webstek vind je een link naar erkende opleidingsinstellingen. Selor tracht niet enkel jobs voor de Federale overheid in te vullen, ook jobs bij de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap en het Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest vind je terug op hun site.

De Vlaamse overheid heeft daarnaast nog haar eigen jobkanaal: www.werkenvoorvlaanderen.be. Op deze site vind je vacatures van de Vlaamse overheidsdiensten.

Jobpunt Vlaanderen verzamelt op zijn beurt de vacatures bij Vlaamse openbare organisaties zoals provincies, steden, gemeenten, OCMW’s, intercommunales, enzovoort.

Zoek je een job in de zorgsector, check dan zorgjobs.be. Deze site bundelt alle vacatures in de Vlaamse zorgsector. Niet enkel voor mensen die een medische of zorgopleiding genoten, maar ook ICT’ers, techniekers, schoonmakers, administratieve bedienden, … kunnen op deze site hun gading vinden. Je kan er je CV opladen en passend vacatures in je mailbox doen landen.

Nog een leuke lijkt me www.tiawerkt.be. Tia staat voor ‘Thuistalent in actie’ en richt zich op zowel vrouwen als mannen die op zoek zijn naar een job die haalbaar is in combinatie met hun gezinsleven. In een filmpje legt oprichtster Nathalie Bijnens hoe TIA werkt. Het project wordt ondersteund door de VDAB. Mocht je er reeds ervaring mee hebben, laat me dit gerust hieronder weten.

Veel plezier!

 

Ben

Reacties

  1. Loopbaanbegeleiding zegt:

    Dankzij een professionele loopbaanbegeleiding vond ik de job van m’n leven. Ik kan het iedereen aanraden!

Laat wat van je horen

*